Здравейте!
От едно известно време вече имам мултикукър и съм много доволна. Хранта вътре става страхотна и се приготвя почти без никакви мазнини.
Днес приготвих нещо ново и изключително лесно.
Пилешко с моркови и соев сос.
Сложност: лесна
Време за подготовка: 10 минути
Време за готвене: 1 час и половина
Неодходими продукти за 5 порции:
5 бр. пилешко филе от гърди;
5 бр. средно големи моркови (около 1 килограм и четвърт);
120 мл. вода;
2 с.л. соев сос;
сол и пипер на вкус.
Начин на приготвяне:
От едно известно време вече имам мултикукър и съм много доволна. Хранта вътре става страхотна и се приготвя почти без никакви мазнини.
Днес приготвих нещо ново и изключително лесно.
Пилешко с моркови и соев сос.Сложност: лесна
Време за подготовка: 10 минути
Време за готвене: 1 час и половина
Неодходими продукти за 5 порции:
5 бр. пилешко филе от гърди;
5 бр. средно големи моркови (около 1 килограм и четвърт);
120 мл. вода;
2 с.л. соев сос;
сол и пипер на вкус.
Начин на приготвяне:
- Нарежете морковите на едри кубчета и пилето на средно големи хапки. Аз лично разрязвам филето по дължина на две и после го режа на парченца.
- Сложете всичко в мултикукъра и го залейте с водата, соса и подправките. Не се притеснявайте че соевия сос е солен, пилето и морковите поемат доста сол, а и количеството им не е малко.
- Аз лично на този етап не посмях да слагам други подправки. Предполагам, че като тръгна да готвя рецептата отново ще добавя и къри, и чили. Но като за първи път исках да съм сигурна, че ще стане добре.
- Затворете мултиткукъра и го включете на съответната програма. Аз използвах програма за задушаване - около 60 минути и послед за 30 минути на пържене, докато изври водата. Предполагам, че можеше и от двете програми по-малко време да се готви, но.... нали вътре храната не загаря и просто я оставих.
- И това е сервирайте и се наслаждавайте. Моето пиле стана много добре, особено като се има предвид че е филе, което по принцип е сухо. Водата със соса му попречиха да изсъхне много.
Надявам се рецептата да ви е харесала!
Коментари
Публикуване на коментар